2022

Jan 2022: Een nieuw jaar; tijd voor lenteopkuis! Nu het nieuwe tuinhuis er staat, wordt het oude afgebroken en hebben we ook onze compostbakken een nieuwe locatie gegeven.

Feb 2022: Soms is er ook onverwachte opruim nodig. De stormschade kon gelukkig snel hersteld worden. Tuinieren is een beetje van alle stielen thuis zijn....

Mar 2022: Opgeruimd staat netjes. We kunnen beginnen aan de voorbereidingen van het nieuwe moestuinjaar. Planningen worden gemaakt welke gewassen waar kunnen (en mogen) komen. Plant-en zaaigoed wordt aangekocht. Materialen worden nagekeken, hersteld of aangekocht. In de tuin worden de bedden voorbereid. Voorzaaien gebeurd in potjes en bakjes en de kleine plantjes worden in in onze serre of bij de tuiniers thuis 'grootgebracht'.

Maar van al dat werken, krijgt men honger. Tijd voor een voorjaarspicknick met de eerste oogsten!

Extra 'werkkrachten' om onze tuin te ondersteunen want we houden nu ook bijen in 't Cirkelhof. Goed voor de bestuiving en goed voor de biodiversiteit van onze samentuin.


Jun 2022: 

Naar jaarlijkse gewoonte kreeg 't Cirkelhof ook weer een bezoekje van de leerlingen van De Klinker. Spitten, woelen, gieten,... allemaal nieuwe dingen om te leren en uit te proberen. De kinderen leven zich uit in onze tuin.

Jul 2022: We hebben dit jaar een uit-zon-der-lijke courgettenoogst. Echt ongelooflijk veel, grote, mooie, smakelijk courgetten.

Tijdens de zomerdrink na een geslaagde werkdag, hadden velen ook een lekker hapje voorzien. Erg populair waren gerecht met... - u raadt het al- courgetten. Courgettentaarten, courgettencake, courgettensoep, courgetten-in-den-oven,  courgetti-pasta,.... Vraag gerust onze tuiniers voor de recepten!

Tuinieren is creëren, is scheppen, is ontwerpen, is herschikken, is... onkruid uitdoen. Want anders zie je door het bos, de bomen niet meer. Of in dit geval onze worteltjes.

VOOR

NA

We proberen elk jaar ook steeds nieuwe gewassen uit. Zoals meloenen, komkommers en aubergines. Deze zonnekloppers uit de moestuin staan bij ons in de serre. Hier genieten ze van tropische temperaturen zoals in hun land van oorsprong.

Wist je dat de meloen familie van de komkommer is en dus eigenlijk geen fruit, maar een groente? De vruchten zijn rijp wanneer de schil rond de vruchtsteel begint te barsten en dan verspreiden ze ook de typische meloengeur. Nog even wachten dus en daarna... smullen maar!

Augustus 2022: Zomeroogst

Sep 2022:  Herfst in de tuin.... 

Oct 2022: Gezamenlijke werkdag in 't Cirkelhof met nadien 'Breugeltafel'. Iedereen neemt een hapje en een drankje mee en we genieten van het mooie nazomerweer. Vooral de pompoenwafels waren erg in trek!

Nov 2022: De samentuin wordt nu helemaal winterklaar gemaakt. De overblijvende gewassen worden geoogst en/of verwijderd. De bedden worden bedekt met bladeren of groenafval. Met vers hakselhoutsnippers leggen we ook de paadjes opnieuw aan. Zo is het weer helemaal duidelijk 'tCirkelhof

Dec 2022:  Winter in 't Cirkelhof

Maak jouw eigen website met JouwWeb