2024

 

Jan 2024:  Het begint stilaan een klassieker te worden bij de start van het nieuwe jaar: wateroverlast. Het was weer een natte Kerst en daar zien we nu nog de gevolgen van. De hele tuin is onherkenbaar getransformeerd tot zwemvijver. 

Maar de tuiniers van 't Cirkelhof zijn mee met hun tijd. Massaal wordt er plaats gemaakt voor de aanplant van waterlook, plaslook en waterkers. De eerste rijstvelden zijn voorzien voor februari.... ;-)

Feb 2024: Wanneer alles terug droog is, kan er gestart worden met voorbereidingen voor het nieuwe jaar. You know the drill! Bedden klaarmaken!

Lente 2024: Iedereen is naarstig aan het werk om van 't Cirkelhof weer een paradijs te maken. Zonnige dagen maken het bovendien eens zo fijn om samen te werken. Samentuin is samen tuinieren.

Het werk schiet goed op en als de zon erdoor komt, groeien onze plantjes als kolen! Tja,... het zijn dan ook vaak gewoon kolen....

 

Of aardappelen want dat lusten we graag in 't Cirkelhof. Kijk eens aan: echte schatjes van patatjes.

Onze kippen hebben ook nog altijd een vaste plaats in onze samentuin. Al durf er wel al eens eentje haar grenzen wat verkennen.... #chickenrun

Hieronder op de foto zie je ook nog eens goed vanwaar de naam van onze samentuin komt: Wij presenteren u: 't Cirkelhof!

Nog veel natte dagen maar de eerste vruchten worden zichtbaar. En kijk eens naar deze prachtige eerste oogst!

Bezoek in onze tuin. De kleuters van Sint-Jozef leerden over onze groenten in de moestuin maar zagen dat er ook veel bloemen en fruit te vinden zijn. Met de kippen en de bijen erbij was het een geslaagde uitstap.

Plan van aanpak voor de serre. To mato or not to mato.

Buiten is het vooral een plan zoeken om de slakken de baas te blijven... Het is echt een uitzonderlijk slakkenjaar. Op zich geen moeilijke eters want alles gaat eraan. Jammer alleen dat ze het onkruid laten staan maar wel onze lekkere groenten verorberen.


Zomer 2024: Iedereen is druk in de weer. Jong en volrijp, alle helpende handen zijn welkom. 

Het resultaat mag er dan ook zijn!


En zagen jullie dit al? Witte aubergines ?! Ja hoor!

Vandaar natuurlijk de Engelse term: 'eggplant'. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei.

Sep 2024: En over eieren gesproken... Herman deed een verrassende ontdekking tijdens het maaien. Die zotte kippen toch!


Okt 2024: Ook in het najaar hebben we nog mooie opbrengsten.

En in de categorie 'klein fruit' hadden we dit jaar nog een 'specialleke'.

De Kaapse kruisbes bestaat uit een geel-oranje, eetbare bes.

Een opvallend kenmerk is de opgeblazen, papierachtige kelk die elke bes omsluit. Als hij uit zijn lampionachtig, doorzichtig omhulsel wordt gehaald, is hij heldergeel tot oranje van kleur en zoet als hij rijp is, met een karakteristieke, licht zure druivensmaak. De smaak heeft ook wat weg van ananas. De vrucht wordt daarom ook wel ananaskers, goudbes of physalis genoemd. 

Nog een kleine zijsprong zijn enkele foto's van de vele zwammen in onze tuin.

En wie paddenstoelen zegt, zegt (tuin)kabouters. Waar die kruiwagens al niet goed voor zijn.

En zo nemen we alweer afscheid van een bewogen jaar in onze mooie samentuin. 'tCirkelhof draait al 6 jaar mee. We zijn een toffe bende tuiniers met veel enthousiasme, samenhorigheid en een hart voor natuur. Wie weet wat voor avonturen we volgend jaar weer zullen beleven!