2023

 

Jan 2023: Wat sluipt daar door het struikgewas? Het zijn onze tuiniers die aan het opruimen geslagen zijn. Bedden en paadjes mogen er weer proper bij liggen bij de start van het nieuwe jaar. 

Een andere taak op het programma vandaag is de (her)aanleg van onze bessenstruiken. Er is een heel plan uitgewerkt met verschillende percelen zodat we de verschillende bessensoorten optimaal kunnen kweken deze zomer.

Nadien volgt er een winters drankje en hapje. Hmm.. heerlijke appelcake en er waren zelfs pannenkoeken!

Nog een nieuwigheid in 't Cirkelhof: we hebben nu ons eigen informatiebord! Op deze manier zijn passanten ook op de hoogte van wat er achter de haag allemaal gebeurt. Met een uitnodigende tekst en een verwijzing naar onze website hopen we nog meer inwoners bij onze tuin te betrekken.

Feb 2023: Opnieuw een werkmoment en de opkomst was massaal. Fris maar met een aanwezig zonnetje. Zo hebben onze tuiniers het graag. En met een eerste bloesem op de achtergrond kan er veel werk worden verricht.

Mar 2023: Winterprik in de tuin!

" 's Morgens voor het werk de kippen gaan eten geven, en dan de zon zien opkomen. Daar wordt ne mens goed gezind van!"  - BK

Over kippen gesproken; na een dikke 2 jaar is het tijd om eens 'jong volk' aan te trekken in ons kippenhok. Villa Kakelbont werd even ontruimd om plaats te maken voor de jonge garde. Nadien werden oud en nieuw samengevoegd om opnieuw tegen Pasen een gezellige, kakelende bende te voorzien in 't Cirkelhof. 

Kunnen jullie het verschil zien tussen oud en jong? De oudere kippen kregen een ring aan zodat we hen kunnen onderscheiden.

Apr 2023: Lente in 't Cirkelhof

Door de opbouw van onze tuin met struiken, bomen en kleinere bloemenperken, is 't Cirkelhof een ideaal plek voor allerlei dieren. Daar horen zeker ook vogels bij want zowel de standvogels als de trekvogels hebben een territorium nodig om in hun noden te voorzien. Ze willen namelijk in alle rust kunnen paren, broeden, hun jongen grootbrengen, eten en drinken.

 

Zo ontstond het idee voor een ochtendlijke dauwtrip waarbij we gingen vogels spotten in 't Cirkelhof en omgeving (fort 3). 

Ontbijt mét paaseitjes nadien in ons eigen 'nestje' was een perfecte afsluiter na al dat gekwetter. Vrolijk Pasen!

Mei 2023: Werk aan de winkel! Snoeien, zaaien, (ver)planten, netten spannen, onkruid uitdoen, slakken wegjagen, woelratten verdrijven,... In een moestuin is het in het voorjaar alle hens aan dek!

De dagen worden warmer en langer dus de tuiniers gaan in een tweede versnelling aan de slag.

Sinds dit jaar hebben we ook een afdeling bessen. Onze 'Big Berry Boss' zorgde voor een weldoordacht ontwerp en een variatie aan witte, zwarte en rode bessen. Wisten jullie dat kruisbessen en stekelbessen een synoniem zijn voor dezelfde vrucht?  Klapbes, kroensel, kroesel, knoezel, knoerzel, kruudoorn of knoeper worden ook al wel eens gebruikt in de volksmond.

Op algemeen verzoek moest de webmaster ook eens op de foto. "CHEEEESE"

Zomer 2023: Veel regen deze zomer... 

Dat laten de tuiniers van 't Cirkelhof niet aan hun hart komen. Fruit plukken kan ook met een regenpak aan! Kijk eens wat een mooie pruimenoogst we dit jaar hebben.

En ook de traditie voor het persen van onze appels ging dit jaar weer door. Minder grote oogst maar zeker niet minder lekker sap.

Aug 2023: Mamma mia! Heb je ooit al zo'n mooie tomaten gezien! Zowel binnen als buiten hebben we prachtige exemplaren. Onze tuiniers in 't Cirkelhof zijn er verzot op!

Okt 2023: De bedden worden stilaan klaargemaakt voor de winterperiode. Al lijkt die momenteel nog heel veraf. Tijdens deze aangename nazomer wordt er elk weekend gewerkt en daar hoort dan al eens een late BBQ bij. Gerechtjes met zelfgeoogste ingrediënten smaken eens zo goed onder een late zomerzon!

Handige Harries hebben we zeker ook in 't Cirkelhof.

Al mag het werk op het veld niet blijven liggen natuurlijk. #harriettes@work

Dec 2023: Uiteindelijk komt aan alle zomerse liedjes ook een einde en dus nemen de winterse tonen weldra de bovenhand. De overgebleven planten worden verwijderd of gesnoeid. Alle bedden zijn klaar voor een verdiende rust na weer een jaar productief geweest te zijn voor ons.

Dank u natuur!

Maak jouw eigen website met JouwWeb