2023

 

Jan2023: Wat sluipt daar door het struikgewas? Het zijn onze tuiniers die aan het opruimen geslagen zijn. Bedden en paadjes mogen er weer proper bij liggen bij de start van het nieuwe jaar. 

Een andere taak op het programma vandaag is de (her)aanleg van onze bessenstruiken. Er is een heel plan uitgewerkt met verschillende percelen zodat we de verschillende bessensoorten optimaal kunnen kweken deze zomer.

Nadien volgt er een winters drankje en hapje. Hmm.. heerlijke appelcake en er waren zelfs pannenkoeken!

Nog een nieuwigheid in 't Cirkelhof: we hebben nu ons eigen informatiebord! Op deze manier zijn passanten ook op de hoogte van wat er achter de haag allemaal gebeurd. Met een uitnodigende tekst en een verwijzing naar onze website hopen we nog meer inwoners bij onze tuin te betrekken.

Feb 2023: Opnieuw een werkmoment en de opkomst was massaal. Fris maar met een aanwezig zonnetje. Zo hebben onze tuiniers het graag. En met een eerste bloesem op de achtergrond kan er veel werk worden verricht.

Mar 2023: Winterprik in de tuin!

" 's Morgens voor het werk de kippen gaan eten geven, en dan de zon zien opkomen. Daar wordt ne mens goed gezind van!" BK

Over kippen gesproken, na een dikke 2 jaar is het tijd om eens 'jong volk' aan te trekken in ons kippenhok. Villa Kakelbont werd even ontruimd om plaats te maken voor de jonge garde. Nadien werden oud en nieuw samengevoegd om opnieuw tegen Pasen een gezellige, kakelende bende te voorzien in 't Cirkelhof. 

Kunnen jullie het verschil zien tussen oud en jong? De oudere kippen kregen een ring aan zodat we hen kunnen onderscheiden.

Apr 2023: Lente in 't Cirkelhof

Door de opbouw van onze tuin met struiken, bomen en kleinere bloemenperken, is 't Cirkelhof een ideaal plek voor allerlei dieren. Daar horen zeker ook vogels bij want zowel de standvogels als de trekvogels hebben een territorium nodig om in hun noden te voorzien. Ze willen namelijk in alle rust kunnen paren, broeden, hun jongen grootbrengen, eten en drinken.

 

Zo ontstond het idee voor een ochtendlijke dauwtrip waarbij we gingen vogels spotten in 't Cirkelhof en omgeving (fort 3). 

Ontbijt mét paaseitjes nadien in ons eigen 'nestje' was een perfecte afsluiter na al dat gekwetter. Vrolijk Pasen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb